Авторски права

Всички материали в сайтa
www.ipetar.com
са със запазени авторски права.

Използването по какъвто и да било начин на снимки, текстове и графики в сайтa изисква писмено съгласие от техния автор.


Снимки

Всички снимки в сайта са направени от Петър Петров и авторските права принадлежат на и се представляват от Петър Петров, www.ipetar.com.

Изключение правят снимките в раздела за село Буковец, където са упоменати респективно техните автори, а това до момента, към дата 26.04.2021 г. са:

Благовеста Петрова - снимки на страница Природа в раздела за село Буковец. На страница История: археологически останки на билото на връх Чукава и снимка на стара буковска къща.
На страница Туризъм: изглед от Голема планина. Също така авторството на първите две снимки използвани като връзки към страниците История и Природа на началната страница, и които фигурират и на страница Природа, е упоменато на страница Природа. Снимки към текстовите публикации в блога за село Буковец.

Евгени Тошев - снимки на страниците на блога за село Буковец – в галерия "Зима", както и в текстовите материали.


Атанас Гажварски - снимки в галерия "Традиция" в блога за село Буковец. На страница История: архивна снимка на Петър Гажварски и Йорданка Кръстева.

Всички снимки в раздел Фотография в сайта са публикувани в периодичния печат и са публично достъпни.


Текстове

Авторските права на всички текстове в сайта www.ipetar.com принадлежат на Петър Петров.

Изключение правят текстовете в раздела за село Буковец, както и в публикациите в блога за село Буковец, за които изрично са посочени техните източници и автори.

Информация за текстовете в интервю и писмено са предоставени от:
Ангелина Милева
Атанас Гажварски
Благовеста Петрова
Георги Райчинов
Евгени Тошев
Маргарита Петрова

Интервюто на Георги Райчинов е взето от Атанас Гажварски.
Интервюто на Ангелина Милева е взето от Благовеста Петрова.

За материалите от други източници са упоменати техните автори, както и връзки към публикацията, когато това е задължително упоменато, като съответния материал е оформен като цитат и са спазени конкретните изисквания на източника за използване на информацията.

Местоположенията на обектите изложени в страница Туризъм са определени по географска и административна карти на България.

Изнесените в сайта бази данни представляват публична информация, която е обществено достъпна чрез сайтовете на съответните администрации.


Общи

Всички авторски права върху графичния, илюстративен, фотографски и текстови материали в сайта www.ipetar.com, както и съответните поддомейни са притежание на автора им, представляват интелектуална собственост и са обект на закрила от Закон за авторско право и сродните му права. Използване по какъвто и да е начин, както и редактирането или промяната, на каквито и да е материали от www.ipetar.com и неговите поддомейни се позволява единствено след писмено съгласие и договаряне на конкретни условия. Ако бъде дадено позволение за ползване на даден материал от сайта, задължително e да се упомене източник и електронен адрес (url) на страницата за връзка към конкретния материал. Използването на материали от ipetar.com извън упоменатото по-горе е нежелателно.